fredag 23. august 2024

Fritt vilt!

Tegningen viser et 18 uker gammelt barn i mors liv. Det er 
hjerteskjærende at det nå sannsynligvis blir fritt vilt.
(tegning: Babyverden.no)

I dag 23.08.24 la regjeringen fram et lovforslag som gjør at alle ufødte barn fra 0-18 uker er fritt vilt. Det er en stor tragedie for barna og for vårt kjære Norge.

Menneskelivet skapes ved unnfangelsen. Etter at det underet har skjedd, skjer det kun en utvikling av det allerede skapte liv. Mennesket blir ikke helt ansvarlig og selvstendig før det er 18 år gammelt. Først da er det myndig etter norsk lov. I dag er barnet fredløst fram til det er 12 uker, nå vil regjeringen altså utvide denne livsfarlige perioden for de aller minste.

Arbeiderpartiet har vært det partiet som har gått i spissen for den grusomme fosterdrapsloven. Det tragiske er at de har fått flertallet i Stortinget med seg. Denne gang har Senterpartiet tatt dissens mot utvidelsen av grensen fra 12-18. Det er jo veldig godt. Men de er like fullt tilhengere av at barna skal være lovløse de første 12 uker. I Stortinget har det kun vært KrF som har vært imot fritt fosterdrap. Det dypt tragiske er at også dette partiet har beveget seg bort fra dette standpunktet. De nekter å svare på om de er for eller imot nåværende fosterdrapslov. Og hvis noen svarer, er svaret at de aksepterer nåværende lov, men er sterkt imot å utvide grensen til 18 uker.

Guds ord sier til dette: «Du skal ikke slå i hjel». Når vi ser de sterke følelsene denne saken vekker hos aborttilhengerne, forstår vi at her må det være onde åndskrefter som ligger bak. Og det skremmer.

Bibelen sier: «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.» (Joh 3,16) Denne kjærligheten gjelder barnet i mors liv. Den gjelder også mor, selv om hun har brutt det 5. bud. Og det gjelder leger som utfører ugjerningen. Jesus sonet for alle synder på korset. Tilgivelsen og frelsen blir den til del som omvender seg og tror på Jesus.

En av våre forfattere skrev en gang: «Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.» De ufødte barns urett rammer oss alle. Derfor må jeg slå mine øyne ned. Jeg gjør så lite, ja, nesten ingen ting, for å berge og hjelpe disse små. Det er et stort paradoks at det er langt større oppmerksomhet rundt dyrs rettigheter enn om de små barnas rett til liv.

Det er på høy tid å våkne!







Ingen kommentarer: