søndag 20. oktober 2024

Møteuke på Randaberg

Randaberg musikklag sang på søndag kveld
(foto Ove Sandvik)

Det er en stor velsignelse at det enda er bedehus som arrangerer møteuker. Slik er det på Randaberg forsamlingshus. Denne høsten fikk jeg forkynne Guds ord på ei slik uke, for første gang på dette bedehuset.

Jeg er heldig å ha noen faste forbedere for møtene jeg skal tale på. Noen av disse treffes på bønnemøte på Jørpeland bedehus hver søndag kl.20.00-21.00. Søndag 13.10 ble det minnet om fortellingen om Sakkeus. Denne fortellingen blir avsluttet med en sannhet, som ble mitt ord for møteuka på Randaberg: «For Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt.» (Luk 19.10)

Møteuka startet tirsdag 15.10 kl.19.30. John Nybø ledet dette møtet og møtet på onsdag. Tirsdag deltok Gina Skjørestad med nydelig sang til eget gitarakkompagnement. En god flokk møtte opp. Onsdag var det Strandakammeratene som sang. De synger friskt og godt, og med gode tekster. Denne kvelden var det gledelig mange som møtte fram, antakelig mellom 100-150.

Kjekt med besøk av Strandakameratene på onsdagsmøtet.
(foto Ove Sandvik)

Møteuka skulle opprinnelig begynt på onsdag, men på grunn av en kollisjon med forsamlingshusbasaren, ble torsdagsmøtet flyttet til tirsdag. Torsdag var derfor fridag for min del. Det samme var lørdag. Da var det familiemøte med Kari Synnøve Nord-Varhaug som andaktsholder. Jeg var på Jørpeland bedehuset den lørdagen, og ledet formiddagstreffet der.

Fredag kveld var det nytt møte på Randaberg. Denne gang var det Erik Nordbø som var møteleder, og det var ikke sangkrefter utenom fellessangen. Oppmøtet var godt, og jeg prøvde å minne om at Jesus kommer snart igjen for å hente sine til seg. Både onsdag og fredag var det enkel servering etter møtene, og folk hadde god tid til samtale.

Søndag var det møte både klokken 11.00 og 19.00. På formiddagsmøtet var det også dåp, og det var helt fullt i møtesalen. Jørn Sirevåg forrettet dåpen denne gang, siden dåpsbarnet var hans barnebarn. Bjarte Steinnes er formann i NLM-foreningen på Randaberg, og det var han som ledet dette møtet.

Godt stell mellom møtene på søndag. Astrid og Erik Nordbø.
(foto Ove Sandvik)

Mellom møtene var jeg invitert heim til Astrid og Erik Nordbø på middag og kaffe. Erik selv var på taleroppdrag på andre bedehus i nærområdet både på formiddag og kveld, men var heime mellom møtene. På søndags kveldsmøte var Randaberg musikklag med og vitnet gjennom god sang. Sangkreftene på denne møteuka har vært til stor velsignelse for oss som fikk lytte til. En god venn fra Senja, nå Grødem, var møteleder. Veldig kjekt å treffe Åge Sele igjen, og også kona Solbjørg.

Takk til vennene på Randaberg for samlingene i de helliges samfunn.






Ingen kommentarer: