mandag 26. mars 2018

Påske i Peru 2017 – Rundtur til Titicacasjøen

Landsby i Andesfjellene
Etter noen flotte dager i Tacna, satte vi kursen opp i Andesfjellet tirsdag 11. april. Vi opplevde flott landskap og høye fjell.

Fra dagboka11.4: «Turen til Puno gikk veldig bra. Vi var framme kl.16.00 med avreise 09.00. Det var bratt stigning fra Tacna ved havet, og opp til 4592 meter over havet på det høyeste punktet vi så oppgitt. Det var fantastisk natur underveis. Først ørken i mil etter mil. Senere fjell i mange varianter og farger. Flott syn når vi så Puno og Titicacasjøen»
 
Puno og Titicacasjøen
Onsdag 12.4 startet vi med tur til sivøyene på Titicacasjøen. «Fint å se, men det var veldig tilrettelagt for turisme.» Etter ett par timer på Titicacasjøen, startet vi turen tilbake til Arequipa. Første stopp var byen Juliaca, før resten gikk nesten i ett, fem og en halv times kjøring.
 

Fra dagboka: «Peruanerne regner byen Moho på østsiden av Titicacasjøen som oppstarts sted for kirkens arbeid. Her kom misjonær Kjell Jahren og en annen misjonær. De hadde fått tips fra en utenlands misjonær om at det var en kristen peruaner i Moho som kanskje kunne være et utgangspunkt for et nytt misjonsarbeid. Den første de traff på ved ankomst Moho var nettopp denne kristne peruaneren. Siden ble Juliaca hovedsete for NLMs arbeid og enda i dag er det her det er flest kirker.»

Øyvind traff kjente i Juliaca


Ingen kommentarer: