torsdag 29. mars 2018

Påske i Peru 2017 – Påske i Arequipa 1

Påskemåltid hos Bjørsviks
Skjærtorsdag og langfredag fikk vi være med på ulike måter å feire påsken på. Påsken fantastiske budskap fikk lyde både i heimer og i forsamlinger.

Skjærtorsdag var vi vel tilbake i Arequipa etter noen flotte dager i høyden. Høydepunktet denne dagen var feiring av påskemåltid i heimen til Bjørsvik. I dagboka har jeg notert bl.a. at påskemåltidet startet kl.14.30. De norske misjonærene i byen var invitert. «Påskemåltidet var et opplegg utarbeidet bl.a. av Ole Christian Kvarme. Det besto av ulike komponenter som skulle gjenspeile den jødiske påskefeiring, og dens peking mot Jesus lidelse og død. Innlagt i opplegget var middag av lammesteik og det hele ble avsluttet med nattverd.»

Setela
Langfredag startet med omvisning på Setela teologiske institutt og bibelskole. Etter besøket der reiste vi til en plaza hvor det skulle være et påskespill. Her skulle hele Jesu liv spilles, men med hovedvekt på påskens hendelser. Mens vi ventet på at dette skulle komme i gang, ble det spilt «tung klassisk musikk» over høyttaleranlegg. Plutselig var det helt andre toner som kom. Det ble et høydepunkt for meg denne dagen: «Jeg vil heller ha Jesus enn hva som helst, meg verden kan by i dag.»

"Jesus rir inn i Jerusalem"
Ettermiddagen langfredag fikk vi besøke forskjellig misjonærer, bl.a. Kristian Birkeland fra Bekkarfjord. Godt med litt Finnmarksblod i Sør-Amerika. Om kvelden fikk vi være med på påskemøte i kirken Mi Peru.

Flott å få en smak av Finnmark også denne påsken


1 kommentar:

Unknown sa...

Koselig :-)

Si hei til kusine Ragnhild og Tore fra meg!!

Mvh Richard fra "Øya"

https://bibelogtro.wordpress.com/