lørdag 31. mars 2018

Påske i Peru 2017 – Påske i Arequipa 2

Dåp 1. påskedag
Siste del av Peru-turen inneholdt også gode opplevelser. Heimebesøk hos hushjelp og påskemøte i ei av kirkene var noe av det som sto på programmet.

Påskeaften fikk vi være med på besøk heime hos Ana, hushjelpen som var ansatt hos Øyvind og familien da de var ute som misjonærer. «Det var en sterk opplevelse å få se litt av inniden av «fattig-Peru». Familien på fem bodde i en trang leilighet som mest minnet om en garasje, med eksos fra gata utenfor som seg inn i leiligheten. Kjøkken var en liten krok med jordgulv. Gjestfriheten var stor, og middagen smakte nydelig.» Påskeaften kveld var vi invitert til et dansk/engels misjonærpar på kveldsmat. En rosenianer traff en annen rosenianer og fant lett tonen.

Rosa i rosa, datteren og svigersønnen
1.påskedag var det møte i menigheten hvor Øyvind gikk når han var i Peru, «Jesus es vida». Taler var Felix Mendosa. Ekstra kjekt var det å treffe Rosa fra Chochabamba i Bolivia, som var på besøk hos ei datter og svigersønnen som gikk på Setela.

Stor gjestfrihet hos Bjørsvik og de andre misjonærene
Turen ble avsluttet med ettermiddagsbesøk hos nok en misjonærfamilie, før vi inviterte Ragnhild og Tore Bjørsvik på avskjedsmiddag. Flott å bli kjent med utsendingene vår i dette nydelige landet. Avreise fra Bjørsvik var 2. påskedag kl.12.00 og vi var heime på Moi kl.01.30 onsdag 19.4, kun en halv time etter skjemaet.


Ingen kommentarer: