torsdag 10. januar 2013

Velkommen til Jesus


Jesus vil at alle mennesker skal bli frelst. Også du! Det var for deg at Jesus kom til jord for 2000 år siden. Nå kommer han snart igjen for å hente sine til himmelen. Han vil så gjerne ha deg med!

Hvorfor kom egentlig Jesus til jord, og hvorfor måtte han gjennom så mye vondt?

Guds vektskål
Gud skapt oss mennesker til å leve sammen med seg for alltid. Derfor skapte han oss som bare gode, og helt uten synd. Men så skjedde det fryktelige at Adam og Eva syndet mot Gud, og denne synd går i arv til alle mennesker.

Derfor kunne vi ikke være sammen med Han lenger. For vi som er syndere kunne ikke overleve sammen med den rene og hellige Gud. Det står mange fortellinger i Bibelen vår som forteller oss viktige ting om vårt forhold til Gud. I Daniels bok står det om kong Belsasar. En gang laget han til et stort selskap. I dette selskap brukte han noen beger som var stjålet fra tempelet i Jerusalem. Dette var synd mot Gud.

Under selskapet kom det plutselig ei skrift på veggen: "Mene, mene, tekel, urfasin" Kongen ble redd og tilkalte vismenn for å tolke skrifta, men ingen forsto noe som helst. Til slutt tilkalt kongen Daniel. Daniel ba til Gud og fikk tolkningen: Gud vil ta kongedømme fra deg konge, og gi det til en annen! Veid er du på vektskål og funnet for lett (Tekel)

Kongen var plassert i Guds vektskål, og var alt for lett. Han holdt ikke mål. Ser du for deg ei gammel vekt. Ei stang opp, ei stang på tvers oppå denne stanga. Ei skål hengende i hver ende av den liggende stanga. Så er Guds vilje med våre liv plassert i den ene skåla. Du er plassert i den andre. Hvordan går det med deg? Holder du mål eller stiger du rett til værs? Hva er Guds vilje og bud: Du skal ikke lyve! Du skal ikke stjele eller ha lyst til å stjele! Du skal hedre far og mor! Osv.

Sannheten er at du har brutt all Guds bud, derfor stiger vekta rett til værs. Du kan ikke være sammen med Gud. Og en ting til.  Fordi vi har syndet mot Gud, er vi skyldige til straff.

Stedfortrederen Jesus
Bibelen forteller oss noe veldig fantastisk. Selv om du har syndet mot Gud, elsker han deg så høyt at han var villig til å sende sin sønn, Jesus, til jord for å åpne en vei til himmelen for deg. Da var det to ting han da måtte gjøre.

Han måtte leve som et menneske uten å synde. Han måtte holde alle Guds bud. Klarte han det? Ja, Jesus gjorde aldri noe galt. Han tenkte aldri noen syndig tanke. Når du tar imot Jesus som din frelser, kommer Han opp i vektskål. Da kommer skåla på rett plass - da holder du mål I JESUS! Vil du ikke tro på Jesus kan han ikke være i di skål, da holder du ikke mål. Men Jesus holder mål for deg, du som tror på han

Men dette var ikke nok. Jesus måtte gjøre en ting til for deg. Du har syndet mot Gud. Derfor fortjener du straff. Akkurat som når du skylder noen penger, må du betale tilbake. Men du har ingenting å betale Gud med. Den regningen var det bare Jesus som kunne betale. Det gjorde han i påsken. Da bar han dine synder til korset. Der straffet Gud Jesus i stede for deg. Så får du gå fri.

Det fortelles fra en skole for gutter som hadde problemer med oppførselen. Her gikk de på skole og her bodde de og her sov de. Det var mange strenge regler. Bl.a. var det strengt forbudt å låne robåtene som var på skolen. Brøt de reglene, fikk de ikke bare kjeft, men ris på rompa med bjørkekvister!

En dag ble en liten gutt fristet. Han så ingen voksne, og tok derfor en liten tur med en av båtene. Men han ble snart oppdaget og hentet i land. Han forsto at nå ventet det ris, og begynte å gråte. Da kom det en større gutt løpende. Det var storebroren. Han sier noe merkelig til de voksne: Ta og gi meg ris i stede for bror min. Og tenk, de voksne gjorde som han sa. Storebror som ikke hadde gjort noe galt, fikk ris, mens lillebroren som hadde brutt reglene gikk fri.

Slik var det med Jesus. I påsken tok han straffen som du skulle hatt, så får du gå fri! Derfor er jeg så glad i å høre om Jesus og hva han har gjort for meg. For da vet jeg at når jeg tror på han får jeg være med han til himmelen. For det er nok det som Jesus gjorde.

Kom til Jesus du også
Også du er velkommen til Jesus. ”Han tek ikkje glansen av livet, den frelsar som kallar på deg!” Jesus innbyr deg i dag: ”Kom og la oss gå i rette med hverandre, sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull.” Jes 1,18.

(Andakt på påskesamling for barn)

Ingen kommentarer: