onsdag 13. mars 2024

En kristendom preget av Ånden


Hva kjennetegner en kristendom preget av Den Hellige Ånd? Dette og andre spørsmål kan du finne forklaring på i følgende korte sitat.

Jeg har på nytt sanket sammen noen av mine oppsparte sitat fra forkynnere og kristenledere, som jeg tenker kan være verd å lytt til

Frank Jacobsen

En kristendom som er preget av Ånden, hvor Ånden faller en i øynene, er en antikristelig kristendom. For i den sanne menighet, hvor Ånden fra Gud råder, pinsens hellige Ånd, der faller Kristus en i øynene som det korsfestede Lam.

Du kan ofre hele ditt liv i tjeneste for Gud og likevel gå fortapt, hvis du ikke ved troen har Jesus, Lammet, mellom deg og Gud. Ikke noe annet finnes til frelse mellom Gud og mennesker enn Lammet som ble slaktet.

Johannes Kleppa

Ingen treng døypast med Jesu dåp, for med denne er Frelsaren døypt ein gong for alle. Det trengst heller ikkje lenger nokon Johannes-dåp, fordi den syndserkjenninga og syndsvedkjenninga som skjedde der, ordna Jesu med for alle ved sin dåp. No trengst det dåp i den treenige Guds namn til Jesu frelsesverk.


Martin Luther

Der hvor en ikke preker om Kristus, der er det ingen Hellig Ånd. 

En prest i den nye pakt kan ikke gjøres til det, men fødes til det. Han innvies ikke til det, men skapes.

J. F. Løvgren

Om den veldrevne organisasjon hadde bragt kirkene noen særlig velsignelse var uvisst. Helst var det vel så at Gud velsignet arbeidet på tross av det larmende maskineri.

Predikantene la ut om vekkelse. Når det bare ble sånn og sånn, så… De var så flinke til å kartlegge forutsetningene for vekkelse. De kristne var vel ikke som de skulle være. Sjelden ble det nevnt at predikanten ikke var som han skulle være.

F. B. Meyer

Tro ikke dem som sier at du må leve blant verdens mennesker og på deres vis, for å være dem til hjelp og frelse.

Hans Erik Nissen

Mange kristne foreldre er mere opptatt av at deres barn ikke skal synde, enn av at de skal komme til tro på Jesus. Den holdning er livsfarlig. Den ender i fariseisme eller katolisisme. Vi skal fastholde at vi ikke skal synde. Vi skal med like stor kraft understreke at når vi synder, har vi en talsmann hos Faderen, Jesus Kristus den rettferdige, og Han er en soning for våre synder.

Carl Olof Rosenius

Gud som hater synden mer enn noen annen, og som ser oss fulle av synd, han har likevel en slik kjærlighet til synderen at han heller gav sin elskede sønn i døden, enn han ville se synderen dø.

Når en lir mere ved andres feil enn ved sine egne, da gir det grunn til å spørre om en virkelig hører til de grener som Herren renser.

Aksel Valen-Sendstad

En hver tale om Ånden og en hver erfaring av Ånden er det samme som å høre og tale om og erfare Guds Ord.





1 kommentar:

jossi sa...

Opplysende knippe utsagn om Åndens gjerning.Takker