lørdag 25. august 2018

Fra KrF til hjemmesitterDet har de siste ukene vært en kraftig uro i KrF, på grunn av uklarhet i partiets syn på ekteskapet som en ordning for en mann og ei kvinne.

Partiprogrammet et tydelig på at KrF vil arbeide for ekteskapet som en ordning for en mann og ei kvinne. Programmet er samtidig uklart hvorvidt partiet ser på dette som eneste ordning for ekteskap.

I sommer viet partiets familiepolitiske talsmann, partiets kommunikasjonssjef. Hun ble viet til en annen kvinne. Dette skapte naturlig nok stor uro i partiet, og mange har meldt seg ut. Andre som ikke er medlemmer, men har stemt på KrF, sier at nok er nok.

En kan virkelig lure på hvorfor ikke partiets ledelse ser alvoret i situasjonen. Hvordan kan en kommunikasjonssjef i KrF kommunisere at ekteskapet ikke er for to av samme kjønn, når hun selv lever i strid med dette? Hvordan kan den familiepolitiske talsmannen på Stortinget stå på Stortingets talerstol og tale varmt for at ekteskapet kun er for en mann og ei kvinne, for så å gå ut Stortingsdøra og inn kirkedøra og handle stikk imot det han hevder på Stortingets talerstol?

Dette er først og fremst å handle i strid med Guds bud. Politisk er det den største dobbeltmoral som er avslørt på lenge, og det får ingen konsekvenser. Partiet har full tillit til vedkommende og partilederen gratulerte.

Jeg har stemt KrF i 40 år. Jeg var medlem ett par år på begynnelsen av 80-tallet, men meldte meg ut da partiet åpnet for å gå inn i regjering som forvalter fosterdrapsloven. I mangel på alternativ, har jeg likevel stemt Krf. Nå kan jeg ikke lenger være med. Jeg har imidlertid ingen andre partier å stemme på. Jeg kan ikke gi min stemme til noe parti som er for at ufødte barn kan drepes, uten at mors liv står i fare.

Jeg håper KrF besinner seg og innser hvor galt det nå har gått. Hvis ikke må partiet i alle fall fjerne «kristelig» i navnet. Jeg mener det i Rogaland bør være grunnlag for et nytt parti, på KrFs gamle grunnlag, og at et slikt parti kunne ha mulighet til å få inn et mandat på Stortinget. Jeg håper noen tar utfordringen og drar det i gang.2 kommentarer:

Per Ola Hovd sa...

Dette har ligget i kortene lenge. Sviket kulminerte med at krf fjernet bekjennelsesparagrafen i partilovene.

Per Ola Hovd sa...

Og bekjennelsesparagrafen ble ogsaa fjernet paa en dypt urederlig maate. Hele stortingsgruppen fikk vite om homovielsen i juni, og ingen reagerte da. Krf er tapt, og det er trolig bare Partiet De Kristne som kan erstatte litt av det gamle krf. Jeg gikk ut av krf for over 20 aar siden og var med paa revitaliseringen av Kristent Samlingsparti. Men det partiet kulminerte ogsaa i kaos og feminisme. Men det naermer seg at Jesus kommer tilbake, og da vil det bli forfoering og uro i tiden foran. Og ulover som likestillingslov, fosterdrapslov og ny "ekteskapslov" er meget skadelig for samfunnetDenne verden er ikke noe blivende sted. Vaart hjemland er i himmelen.