fredag 6. november 2020

Bør livredding fordømmes?


Polen har en fosterdrapslov som tar det ufødte barnets livsrett på alvor. Det blir ikke tålt av mange, og Aftenbladet stiller seg i rekken av dem som vil fordømme Polen for dets fostervernlov.

I en lang kommentarartikkel i Aftenbladet 30.10, går journalist Hilde Øvrebekk krast i rette med Polen, og oppfordrer norske myndigheter til å fordømme landet. Jeg skrev samme dag en kort kommentar til Øvrebekks artikkel og sendte Aftenbladet, men den ble ikke tatt inn. Jeg fikk følgende beskjed: «Vi kontakter deg igjen straks vi vet om innlegget skal trykkes i Stavanger Aftenblad. På grunn av stor pågang kan det gå inntil tre dager før du får svar.» Siden har jeg ikke hørt noe.

Legger derfor ut kommentaren min her på bloggen:

Journalist Hilde Øvrebekk har en lang kommentar i Aftenbladet 30.10, der hun oppfordrer norske myndigheter til å fordømme et abortvedtak i Polen. Polen har en forbilledlig fosterdrapslov, som gir det ufødte barnet stor grad av rettsbeskyttelse.

Det er feminismens store tragedie at de nekter det ufødte barnet rettsvern, og ser spørsmålet om fosterdrap kun som en kvinnesak. «Abort er en konstant kvinnekamp», skriver Øvrebekk. Hun og hennes meningsfeller ser dermed bort fra at det er minst to parter i denne saken. I sin kamp for kvinnens rettigheter, tramper de på menneskeverdet til det ufødte barnet.

Abort «har vært et middel for politisk undertrykkelse», fortsette journalisten. Det har nok dessverre skjedd, men Øvrebekk bekymrer seg visst ikke for den politiske undertrykkelse og fysiske vold som skjer mot de ufødte barna. Er det greit å undertrykke barna, i kampen for egne rettigheter?

Det er menneskehetens tragedie at millioner av ufødte barn hvert år bli drept i mors liv. Derfor burde myndighetene i Polen hylles i denne saken, og ikke fordømmes.

Ingen kommentarer: