fredag 15. november 2013

Gledesbud


Fra Bolivia
 
Det satt fire syke menn utenfor en by i Israel som hette Samaria. Samaria var hovedstaden i den nordre delen av Israel. De fire mennene var spedalske. En fryktelig sykdom som gjorde at deler av kroppen råtnet.

Sykdommen var veldig smittsom, så de som var syke måtte holde seg borte fra folk. Det fantes ingen medisiner mot sykdommen. Men de fire hadde flere problem. Vanligvis fikk de mat båret ut fra slektninger i byen, men nå var det en stor fiendehær som prøvde å ta byen. Ingen slapp verken ut eller inn og folket i Samaria holdt på å sulte i hjel.

Hva gjør vi nå, snakket mennene om. Da var det en som sa: Blir vi her, sulter vi i hjel. Går vi ulovlig inn i byen, er det ikke mat der heller. Men hvis vi går ut til fiendene, kan vi ha et bitte lite håp om å få litt mat. De ble enige om å ta sjansen.

Da de kom til leiren til fiendene, fikk de seg en kjempestor overraskelse. Leiren var helt tom for folk. Det var ufattelig mye mat, og gull og andre verdisaker. Mennene satte seg ned og spiste seg stapp mette. Hva hadde skjedd? Jo, Gud hadde gjort et under. Gud hadde gjort det slik at jødenes fiender hadde hør lyden av veldig mange vogner, hester og en stor hær. Da hadde de blitt livredde og flyktet fra alt de hadde og løp tilbake til sitt land.

Da de fire mennene var mette, var det en av dem som kom til å tenke på de som holdt på å sulte i hjel i byen. De drøftet dette og sa: "Det er ikke rett det vi gjør nå. Dette er dagen da vi kan bringe gledesbud. Hvis vi tier og venter til morgenen gryr, fører vi skyld over oss. Kom, nå går vi og forteller dette i kongens slott!" 2 Kong 7,9

Så sprang de inn i byen og fortalt at Gud hadde berget dem, og at de måtte komme ut og spise seg mette.

Misjon er å bringe gledesbud
Denne fortellingen er et godt bilde på hva misjon er. Vi bor i et land der vi har hørt om Jesus og hva han har gjort. Mer enn to milliarder mennesker har aldri hørt om Jesus og veien til himmelen. De er på vei mot en evig fortapelse. Derfor er det ikke rett av oss å holde det for oss selv. Vi må fortelle det videre til de som ikke har hørt!

Det er noen som tror at det er mange veier til himmelen. Slik er det ikke. Jesus er den eneste veien som fører fram. Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved. Ap.gj.4,12 Derfor kan ingen bli frelst uten at de hører om Han.

Noe av det siste Jesus sa til sine disipler før han for opp til himmelen, var at disiplene skulle gå ut i all verden å gjøre alle folkeslag til hans disipler. (Mat 28,18-20) Når alle folkeslag har hørt, vil Jesus komme igjen og hente sine til himmelen. Dette kallet, oppdraget, gjelder enda. Det er noe som gjelder for alle som tror. Her er ingen unntatt. Noen skal reise ut til fremmede land, andre skal være heime og be for utsendingene og gi av sine penger.

Om du hadde en rik onkel som en dag kom til en av dine søsken og sa: Her har du en million. Den kan du og søsknene dine dele. Var det rett av han å beholde alle pengene selv? Selvsagt ikke. Han måtte dele med dere andre. Slik er det med evangeliet også. Alle har rett på å få høre om hva Jesus har gjort for å frelse oss fra våre synder.

Det glade budskap
«Dette er dagen da vi kan bringe et godt budskap», sa de spedalske. Slik er det også for oss som tror på Jesus. Hvordan er det budskapet? Vi hører det blant annet i Joh 3,16: For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.


På grunn av synda som bor i ditt og mitt hjerte, er himmelen stengt for oss. Det kan ikke komme synd inn i himmelen. Vi har heller ikke noen mulighet til å få gjort noe med denne synda i oss selv.


Det glade budskapet er at Gud elsket oss så høyt at han gav Jesus til soning, betaling, for våre synder. Han tok straffen, du går fri. Denne frelse får du gratis av nåde, om du tar imot i tro. Jesus er den eneste veien. Du klarer ikke å frelse deg selv, heller ikke ved hjelp av Buddha, Muhammed eller andre menneskeskapte guder. Derfor må vi skynde oss å fortelle dette til andre.

Men det hjelper ikke om du forteller andre det, hvis du ikke selv har tatt imot. Jeg er så glad at det er mulig å bli frelst her å nå! Kom til meg, sier Jesus. I dag! Om syndene dine er som purpur, skal de bli hvite som snø. Må du ikke utsette avgjørelsen. Kom til Jesus i dag.

(Andakt ved DKS 2011)


Ingen kommentarer: