torsdag 21. mars 2024

Gro på krigsstien

Gro Harlem Brundtland (foto aftenbladet.no)

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland kaster seg nok en gang inn i kampen for kvinners rett til å ta livet av sine egne barn. Hun har dessverre mange i ryggen.

Da retten til fosterdrap ble vedtatt i Stortinget på 1970-tallet, var Gro lege og en fremadstormende politiker i Arbeiderpartiet. Hun sto fremst i kampen som splittet Norge på midten, og hun vant fram i Stortinget med en stemmes overvekt. Den ene utslagsgivende stemmen, kom fra en såkalt kristensosialist fra SV.

Et samlet kristen-Norge sammen med et tydelig KrF, kjempet mot denne loven med underskriftskampanjer, demonstrasjoner i gatene, leserinnlegg, folkemøter med mye mer. Etter at slaget var tapt, og det var fritt fram for drap av barn fra 0-12 uker, stilnet kampen. Kristenfolket har i stor grad resignert.

Et 18 uker gammelt ufødt barn. (foto babyverden.no)

Nå er det kamp på nytt. Gro og hennes mange medspillere, vil også ta fra barn fra 12-18 uker retten til liv. Og i nyhetene på TV2 den 20. mars, sa hun rett ut at dette bare er et skritt på veien videre. -Men vi kan ikke gå lenger nå, for nå må vi sikre flertallet for dette skrittet i riktig retning, var hennes tydelige tale.

KrF har ingen troverdighet lenger. Det partiet har skrinlagt kampen for de minste barnas rettigheter. Det finnes ikke troverdighet i å si at vi aksepterer drap på 12 uker gamle barn, men ikke på barn som er 13 uker. Et nesten samlet bispekollegium forsvarer også retten til drap på de små barna, selv om de er satt til å forkynne Guds bud: «Du skal ikke slå i hjel». Og fra oss på bedehuset er det nesten taust.

Mange av kvinnene som velger å benytte seg av retten de har fått, er i en fortvilet situasjon. Her har både vi som kristenfolk og samfunnet sviktet, med å yte hjelp, varme og omsorg. Men vi hjelper verken mor eller barn, ved å ta livet av den svakeste parten.






Ingen kommentarer: