tirsdag 16. januar 2024

Nyheter fra Israel

Israels flagg på Golan 2013 (foto Ove Sandvik)

Når NRK, TV2 og norske myndigheter opptrer særdeles ensidig i konflikten i Midt-Østen, er det viktig å ha tilgang til nyheter fra kilder som støtter Israel. 

Personlig får jeg nyheter fra avisen Dagen, organisasjonen Med Israel for fred, og den amerikanske TV-kanalen CNN (underlig nok). Jeg får også alternative nyheter fra en venn på facebook som er i Israel og som er flink til å dele oppdateringer som korrigerer den trasig ensidige dekningen fra norske medier. Jeg har dessverre ingen tillit til nyhetsformidlingen fra de store norske mediene.

Stiftelsen Karmel utgir et månedlig blad med nytt fra Israel, som jeg også abonnerer på. Bladet har en egen journalist i Israel, som skriver selv og samler mye stoff fra andre kilder. Her er både store nyheter og mindre hverdagslige glimt fra Israel. Nummer 1 for 2024 kom nettopp i posten, og jeg referer noen små glimt fra bladet.

Snart 10 millioner innbyggere

Ved årsskiftet 2023-24 var det 9,8 millioner innbyggere i Israel. Dette er en økning på 1,9 prosent. Av disse er 2 millioner arabere (21,1%) og 554.000 «andre».  I fjor ankom 45.000 immigranter, og det ble født 179.000 babyer. Blant immigrantene, kom 75% fra Russland og Ukraina.

Lebesby kommune ut mot Israel

Karmels journalist Vidar Norberg er fra Gamvik i Finnmark. I nabokommunen Lebesby vedtok formannskapet før jul en uttalelse mot Israel og en boikott av Israelske varer. I en lang artikkel i bladet, argumenterer Norberg mot vedtaket og uttrykker sin store skuffelse over at «Europas nordligste antisemittisme er i Kjøllefjord». I Lebesby kommune har Arbeiderpartiet rent flertall i kommunestyret.

Ring Hamas!

Israels FN-ambassadør ba FNs delegater om å ringe lederen av Hamas, dersom de ønsker våpenhvile, mens han viste en stor plakat med telefonnummeret til Hamaslederen. Hvis de får overtalt Hamas til å legge ned sine våpen og frigi gislene, vil det føre til våpenhvile, uttalte han.

En rundkjøring i byen Sdrot på grensen til Gaza i 2013.
(foto Ove Sandvik)

Fire kilometer lang tunnel ved grensa

Israels forsvar har avdekket mange tunneler som Hamas bruker i sin krigføring. En av disse var like ved grenseovergangen Erez. Den var 4 km lang og med mange forgreininger til andre tunneler. Forsvaret regner med at tunnelen skulle brukes til angrep mot Israel, siden den lå helt inn til grensen.

Iran står bak Hizballah

«Iran står bak Hizballahs angrep fra Libanon mot Israel. Rakettene fra Libanon har ført til at 80.000 er evakuert fra Nord-Israel. Iran var med på 7. oktober-massakren fra Gaza. Iran ønsker en utmattelseskrig mot Israel fra flere fronter.»

Kong Harald invitert til Israel

Etter at den norske regjeringen nektet kong Harald å kondolere Israel etter terroren i oktober, har et medlem av Knesset oppfordret kongen til å se dokumentarfilmen om Hamsa-terroren 7. oktober. Hun har også invitert kongen til å besøke Israel.

Jesus var jøde

«Jeg har sett noen videoer sirkulere i juletiden med en ny sang fra hjernevaskede protestanter som sier at «Jesus var palestiner». La meg sitere fra Mat 2,19-21: «Men da Herodes var død, se, da viste en Herrens engel seg i en drøm for Josef i Egypt, og sa: Stå opp, ta med deg barnet og dets mor og dra til Israels land. For de som ville barnet til livs, er døde. Og han stod opp, tok med seg barnet og dets mor, og kom til Israels land.» Jeg ser intet Palestina der..

Jeg vet det er et sjokk for dem å finne ut at der var jøder i et land kalt Israel for 2000 år siden. Hvordan kan kirker på denne planeten feire jul uten en klar deklarasjon som at Jesus var en jøde, født i jødenes land, akkurat som profeten var en jøde, som skrev til jødene: «Men du Betlehem, Efrata, som er liten til å være blant Judas tusener! Fra deg skal det utgå for meg en som skal være hersker over Israel. Hans utgang er fra gammel tid, fra evighets dager.» (Mika 5,1) (Skrevet av den messianske jøden Amir Tsarfati)





Ingen kommentarer: